Uurijad jõudsid Kasperski vangistajateni telefonikõne jälitamise kaudu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kasperski
Jevgeni Kasperski Foto: SCANPIX

Operatiivtöötajad jõudsid Kasperski Laboratooriumite peadirektori Jevgeni Kasperski poja röövinud kurjategijateni telefonikõne abil, kirjutab tänane Moskovskije Novosti.

Uudis 20-aastase Ivan Kasperski röövimisest jõudis meediasse eelmisel neljapäeval, vahendas RIA Novosti. Väidetavalt nõudsid kurjategijad mehe vabastamise eest 3 miljonit eurot.

Jõustruktuuride esindajad viisid eile Moskva oblastis edukalt lõpuni operatsiooni Ivan Kasperski vabastamiseks.

Moskva siseasjadeosakonna ametlik esindaja Viktor Birjukov rääkis, et perekond lunaraha ei maksnud. Ivan Kasperski on terve ja viibib väljaspool hädaohtu.

Politsei teatel võeti inimröövis kahtlustatavad kinni ilma ühegi püstolipauguta. Kinnipeetute isikud tehakse teatavaks hiljem. Praeguseks on teada, et arvatav organisaator on varem kohtulikult karistatud.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja, mis puudutab inimröövi ja väljapressimist. Kurjategijad ähvardab kuni 20-aastane vangistus.

Forbesi andmetel oli viirusetõrjetarkvara spetsialist 2011. aasta seisuga Venemaa ärimeestest 0,8 miljardi dollari suuruse varanduse järgi 125. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles