Leedu relvajõud saavad luuramisohu tõttu loa droone alla lasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: Pat Eaton-Robb/AP/Scanpix

Leedu väele anti luba lasta alla soovimatud droonid, sest riigis menukad väikedroonid võivad osutuda välisluure vahenditeks.

Ajaleht Lietuvos zinios kirjutas, et Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis kohustas relvajõudude ülemjuhatajat valmistama ette ja kinnitama tegutsemiseeskirja, mis võimaldaks määratleda asjaolud ja tingimused, mil droonide vastu võib rakendada relvi.

Sõjaväelased võivad kasutada droonide vastu äärmuslikke meetmeid, kui need lendavad sõjaväele kuuluva ala kohal, kus see keelatud on, samuti väljaspool sõjaväe ala, kui veetakse sõjaväe omandit ning kui need lennud ohustavad Leedu kaitseametkonna süsteeme.

Leedu julgeolekuasjatundjad on mitu korda hoiatanud, et viimasel ajal on droonid saanud mõne naaberriigi luureametkondade vahendiks, millega saab koguda suures mahus luureteavet piiriäärsete alade kohta. Radarid ei suuda droone tuvastada, sest need on liiga väikesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles