Kanadas kõrvaldati töölt Trumpi mütsi kandnud kohtunik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Donald Trumpi kampaaniamütsid.
USA presidendi Donald Trumpi kampaaniamütsid. Foto: MOLLY RILEY/AFP/Scanpix

Kanada kohtunik, kes kandis kohtus USA presidendi Donald Trumpi punast kampaaniamütsi saadeti 30 päevaks palgata puhkusele, vahendab Guardian. 

USA president Donald Trump oma kampaaniamütsi kandmas. Foto: Olivier Douliery /Capital Pictures / Scanpix
USA president Donald Trump oma kampaaniamütsi kandmas. Foto: Olivier Douliery /Capital Pictures / Scanpix Foto: Olivier Douliery / Pool via CNP/MPI/Capital Pictures/RS/CNP/MPI/Capital Pictures

Otsus jõustus 10 kuud peale seda, kui tema tegevus päädis pretsedenditu arvu ametlike kaebustega.

Ontario kohtunõukogu sõnul oli kohtunik Bernd Zabeli käitumine ebapädev.

Zabel sisenes novembris päev pärast Trumpi valimisvõitu kohtusse. Ta kandis musta kohtuniku rüüd ja punast «Make America Great Again» (teeme Ameerika taas suureks) sildiga nokatsit. 69-aastane kohtunik ütles kohtus, et müts tähistab pretsedenditut ööd Ühendriikides. Ta lisas, et on kolleegide seas ainus Trumpi toetaja.

Peale avalikku halvakspanu Zabel vabandas ja ütles, et üritas märkida ajaloolist hetke. Ta lisas, et ei üritanud mütsiga Trumpile kampaaniat teha ega poliitilist sõnumit saata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles