Sri Lanka hakkab USAsse kanepit eksportima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Sri Lanka valmistub avama riigi esimest ametlikku kanepiistandust, mis hakkab toodangut eksportima USAsse ja müüma seda kohalikele ajurveeda arstidele.

Saareriigi tervishoiuminister Rajitha Senaratne ütles, et 100-aakrine kanepifarm suudab aastas toota üle 25 tonni kanepi ning see oleks sõjaväelise kaitse all. «Mitmed ajurveeda arstid on kurtnud, et neil pole preparaatide jaoks piisavalt kvaliteetset kanepit,» rääkis Senaratne. «Hea kanep on traditsioonilises meditsiinis võtmetähtsusega.»

Saareriigi tervishoiuminister Rajitha Senaratne Foto: KODIKARA/AFP/Scanpix
Saareriigi tervishoiuminister Rajitha Senaratne Foto: KODIKARA/AFP/Scanpix Foto: Ishara S. KODIKARA/AFP

Ministri sõnul sõltub praegune traditsioonilise meditsiini turg kohtute väljastatud kanepist, mis on konfiskeeritud illegaalsetelt kasvatajatelt ja smugeldajatelt.

«Ajaks mil meie kohalikud arstid selle kanepi kätte saavad on see ligi neli või viis aastat vana ja efektiivsuse kaotanud,» nentis Senaratne.

«Mulle on öeldud, et USAs ja teistes riikides on suur nõudlus. Kanepit kasutab ravimitööstus rahustite ja valuvaigistite tootmisel,» jätkas minister.

Kanepi omamine ja suitsetamine on Sri Lankal keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles