Saksa politsei purustas nigeerlastele võltsabielusid vahendanud jõugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei Berliinis
Saksa politsei Berliinis Foto: Gerhard Leber/imago/Scanpix

Saksa ametivõimude sõnul on nad teadlikud vähemalt 70 võltsabielu juhtumist, mille taga on üks jõuk. Nigeeria mehi kahtlustatakse ELi elamisloa saamise nimel võltsabielulubade ostmises, vahendab Deutsche Welle. 

Sajad Saksa politseinikud otsisid eile hommikul läbi kümneid kortereid, et leida paare, keda kahtlustati võltsabielude korraldamises, et liidu meespool saaks endale ELi elamisloa.

Berliinis, Potsdamis, Frankfurdis ja Görlitzis otsiti läbi umbkaudu 41 korterit. Reidi tulemusel võeti vahi alla üks mees ja neli naist, kuigi ametivõimude sõnul teavad nad vähemalt 70 võltsabielust, mille on korraldanud sama jõuk.

Politsei teatel olid naiskahtlusalused 46-64 aasta vanused ja mees 50-aastane.

Jõuk otsis Nigeeria mehi, kel oli soov ELi jääda ja pani nad paari Portugalist pärit naistega. Elamisloa soovijad pidid maksma keskmiselt 13 000 eurot. Selle eest said nad võltsitud Nigeeria abieluloa, mille pidid ette näitama Saks ametivõimudele. Kõike seda pidi saatma päheõpitud kõne.

Naised lendasid seejärel mõne päeva jooksul tagasi Portugali.

Saksamaale sarnased reidid viidi läbi ka Portugalis ja politsei sõnul oli nende eesmärgiks tuvastada, kas abielupaar elas esitatud aadressil või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles