Bush usub paanika taandumisse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president leidis kohtumisel Louisiana ärimeestega, et ameeriklased on hakanud oma majanduslikule tulevikule taas vaatama positiivsemalt ning varasem paanikalähedane seisund on asendunud vabama olekuga.

«Ma olen kuulnud, et inimeste suhtumine on hakkamas üle minema pingeliste murede perioodist, mida ma nimetaksin peaaegu paanikaks – enam lõdvestunuks,» märkis George W. Bush. Samas hoiatas ta, et pikk tee on veel käia, vahendas BBC News.

USA majandust on viimasel ajal tabanud terve rida kriise, mis võtavad lõivu krediidi- ja finantssektorist. Presidendi hinnangul on valitsuse abipakett turgude päästmiseks avaldanud siiski positiivset mõju.

Kongressi ees esinenud Föderaalreservi juht Ben Bernanke soovitas samal ajal aga juba mõelda uutele kulutustele majanduse elavdamiseks, et pikemaks venivat kriisi leevendada. Seda toetasid ka demokraatide juhid, kes kutsusid vabariiklasi samuti üles hakkama looma vastavat plaani.

Bernanke ei öelnud küll otseselt välja, et USA majandus oleks läinud langusse, ent ta tunnistas, et nõrkusperiood võib kesta mitu kvartalit. Tema sõnul oleks uus riiklik ergutuspakett seetõttu «praegusel pöördehetkel kohane».

Keskpanga juht tõdes, et majandus on väga tõsiselt aeglustunud ja sellel on ka väga tõsised tagajärjed üldsusele. «Pole mingit vahet, kas nimetada seda languseks või mitte,» lisas ta. Valge Maja pressiesindaja sõnul on president Bush uuele paketile «avatud» olenevalt selle sisust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles