KOHALIK VAADE: türklased ja sakslased päevapoliitika keerises (1)

Burak Sayın
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad nõuavad möödunud pühapäeval Berliinis ajakirjanik Deniz Yüceli vabastamist.
Meeleavaldajad nõuavad möödunud pühapäeval Berliinis ajakirjanik Deniz Yüceli vabastamist. Foto: Stefan Boness/Ipon/imago/IPON

Räägin teile esmalt oma kahest sõbrast kaks lugu. Sophie on sündinud ja üles kasvanud Saksamaal, kuid viimased neli aastat oma elust veetnud Türgis. Furkan on sündinud ja üles kasvanud Türgis ja elab senini Türgis.

Pärast nelja aastat Türgis tahtis Sophie tänavu augustis sealt lahkuda. Ta läks lennujaama ja ootas pikas sabas, et tema passi tempel löödaks. «Lennujaam on paksult rahvast täis. Täpselt nagu sõidaksid kõik inimesed siit ära. Olen nii õnnelik, et ma saan siit lõpuks minema,» kirjutas ta mulle saadetud sõnumis.

Sophie jõudis passikontrolli ja ulatas oma dokumendi politseile. Ametnik vaatas seda ja ütles, et peab temast pildi tegema. Šokeeritud Sophie nõustus, aga küsis, miks seda vaja on. «Sa võid olla spioon,» vastas ametnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles