Juncker pidas viimase uute algatuste kõne

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker jagas ka eile Strasbourgis otsimikumusisid. Seekordseks suudeldavaks oli tema Hollandi sotsist alluv Frans Timmermans.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker jagas ka eile Strasbourgis otsimikumusisid. Seekordseks suudeldavaks oli tema Hollandi sotsist alluv Frans Timmermans. Foto: PATRICK HERTZOG / AFP / Scanpix

Kolm aastat tagasi oma esimeses kõnes Euroopa Komisjoni presidendina   olukorrast ühenduses deklareeris Jean-Claude Juncker, et tema ajal Euroopa Liit ei laiene. Eile üles astudes väljendas komisjoni juht aga veendumust, et ühenduse liikmete arv kasvab kindlasti taas.

Nagu Juncker täpsustas, tema juhitava Euroopa Komisjoni ja praeguse europarlamendi ajal – ehk 2019. aasta keskpaigani – uusi laienemisi ei tule. «Ükski kandidaat pole veel valmis,» põhjendas ta eile Strasbourgis europarlamendi täiskogu ees.

«Kuid pärast seda saab EL taas suuremaks kui 27,» lubas Juncker, lisas, et kandidaadid peavad seadma prioriteediks õigusriigi, ning korraldas külma duši ühele pikalt kandidaatmaa staatuses olnud riigile: «See välistab nähtavas tulevikus ELi liikmesuse Türgile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles