Elektrita jäänud Florida hooldekodus suri kaheksa asukat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Florida osariigis asuvas vanurite hooldekodus, mille orkaan Irma elektrita jättis, suri kaheksa asukat ja veel üle saja evakueeriti, teatasid kolmapäeval ametiisikud.

Kolm eakat leiti kolmapäeva hommikul surnuna Hollywood Hillsi taastuskeskusest. Ülejäänud surid haiglas või teel sinna. Ohvrid olid vanuses 71-99 eluaastat.

«See on kurb sündmus,» lausus Hollywoodi linna politseiülem Tomas Sanchez. «Me usume praegu, et see võib olla seotud tormist tingitud elektrikatkestusega, mistõttu ei toiminud konditsioneer.»

Sanchez lisas, et juhtumi osas on algatatud kriminaaluurimine.

Florida kuberner Rick Scott ütles end olevat juhtunust masenduses. «Ma kavatsen jõuliselt nõuda vastuseid küsimusele, kuidas selline tragöödia sai aset leida,» seisab Scotti avalduses.

Enamikul hooldekodust haiglasse toimetatud patsientidest tuvastati hingamisraskused, dehüdratsioon ja kuumusest tingitud tervisehäired.

Mis täpselt surma põhjustas, on veel uurimisel. Sancheze sõnul ei välistata midagi, sealhulgas generaatoritest lähtunud vingugaasimürgitust. Ta lisas, et uuritakse ka seda, mitu akent oli hooldekodus avatud.

Koos surmajuhtumitega hooldekodus on laupäeval Keysi saarestikus maabunud orkaan Irma nüüd Floridas nõudnud 20 inimese elu.

Miljonid on jäänud elektrita.

Kariibi mere saartel hukkus Irma tagajärjel vähemalt 55 inimest. Ohvreid oli ka USA Lõuna-Carolina ja Georgia osariigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles