Euroopa kõige õnnelikum linn asub Baltikumis (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu pealinn Vilnius.
Leedu pealinn Vilnius. Foto: SCANPIX

Eurostat koostas ülevaate Euroopa õnnelikematest linnadest ning oma eluga on kõige enam rahul ühe Balti riigi pealinna elanikud.

13. septembril tähistati positiivselt mõtlemise päeva ja selle puhul koostas Eurostat õnnelikkuse ülevaate, kus võrreldi 28 Euroopa linna. Võrreldes õnnelikkuse edetabeleid jääb silma, et unelmate kodulinna tiitlile võiksid kandideerida Luksemburgi, Sloveenia ja Austria pealinn.

Nende linnade elanikud on oma kodulinnaga enim rahul. / Eurostat
Nende linnade elanikud on oma kodulinnaga enim rahul. / Eurostat Foto: eurostat

Oma kodulinnaga on kõige enam rahul Vilniuse elanikud (98 protsenti), Leedu pealinnale järgnevad Taani pealinn Kopenhaagen ja Rootsi pealinn Stockholm (97 protsenti) ning Luksemburgi pealinn Luxembourg ja Austria pealinn Viin (96 protsenti).

Linnapuhtusega on kõige enam rahul Luxembourgi (95%), Viini (90%) ja Sloveenia pealinna Ljubljana (88%) elanikud. Ka Tallinn mahtus selles edetabelis esikümnesse, 76 protsenti elanikest on linna puhtusega rahul ning see annab seitsmenda koha.

Arstide ja haiglatega on kõige enam rahul Hollandi pealinna Amsterdami (91%), Belgia pealinna Brüsseli (89%) ja Viini elanikud (88%). Tallinnas on vaid iga teine tervishoiukorraldusega rahul ning edetabelis annab see 20. koha.

Koolikorralduse ja haridusega on enim rahul Iirimaa pealinna Dublini (83%), Küprose pealinna Nikosia, Ljubljana ja Helsingi (79%) ning Luxembourgi elanikud (78%). Tallinnas on koolisüsteemiga rahul 61 protsenti elanikest. Sama halvasti või hästi hindab oma koolisüsteemi ka Varssavi, Riia ja Kopenhaageni rahvas.

Kodulinna avaliku ruumiga nagu turud, väljakud, jalakäijate aladega ollakse enim rahul Luxembourgis ja Viinis (88%), Stockholmis (87%) ja Ljubljanas (86%). 77 protsenti tallinlastest on avaliku ruumiga rahul ja see tulemus annab edetabeli 16. koha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles