Pommiähvarduste laine jõudis Peterburini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei on tõkestanud sissepääsu Stockmanni kaubamajja Peterburis.
Politsei on tõkestanud sissepääsu Stockmanni kaubamajja Peterburis. Foto: OLGA MALTSEVA/AFP/Scanpix

Peterburis evakueeriti täna külastajad 16 kaubanduskeskusest seoses anonüümsete teadetega, et nendes on pomm, vahendab Interfax.

Galerija kaubanduskeskusest evakueeritud külastajad täna Peterburis. FOTO: Anton Vaganov/TASS/Scanpix
Galerija kaubanduskeskusest evakueeritud külastajad täna Peterburis. FOTO: Anton Vaganov/TASS/Scanpix Foto: Anton Vaganov/Anton Vaganov/TASS

Pommiähvardus tehti nii Galereja, Stockmanni, Raduga, Milleri, Atmosfera, Monpansje, Ijuni, Tškalovski, Kosmose, Sennaja, Piki, Avenju kui ka Nevski Atriumi keskustele.

Viimastel päevadel on õiguskaitseorganid üle Venemaa fikseerinud massiliselt anonüümseid teateid pommide kohta nii lennujaamades, raudteejaamades, hotellides, koolides kui ka  kaubanduskeskustes. Ainuüksi Moskvas evakueeriti viimase ööpäeva jooksul üle 100 000 inimese, sealhulgas 15 000 täna pealinna koolidest ja üle 10 000 eile Moskva kaubanduskeskustest, sealhulgas ikoonilisest kaubamajast GUM.

Pommiähvarduste laine sai alguse pühapäeval Omskist ja Rjazanist. Teisipäevaks jõudis see ka Venemaa kaug-Ida linnadesse, kus Novosibirskis ja Jekaterinburgis tuli evakueerida ligikaudu 45 000 inimest.

Interfaxi andmetel on praktiliselt kõik pommiähvarduste kõned tulnud interneti teel Ukrainast.

Turvamehed evakueeritud Galereja kaubanduskeskuse ees. FOTO: Anton Vaganov/TASS/Scanpix
Turvamehed evakueeritud Galereja kaubanduskeskuse ees. FOTO: Anton Vaganov/TASS/Scanpix Foto: Anton Vaganov/Anton Vaganov/TASS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles