Moon: Lõuna-Koreasse tuumarelvasid ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in. Foto: Michael Klimentjev/Sputnik/Scanpix

Lõuna-Korea riigipea Moon Jae-in välistas riiki tuumarelvade paigutamise, öeldes, et see võib tuua kaasa tuumavõidujooksu Kirde-Aasias, vahendab CNN.

«Ma ei arva, et Lõuna-Korea peaks Põhja-Korea tuumaohust lähtuvalt hakkama tuumarelvasid arendama või taktikalisi tuumarelvasid ümber paigutama,» sõnas Moon täna teleintervjuus.

Samas märkis Moon, et riik peab tõsisemalt pühenduma põhjanaabrist lähtuva ohu valguses sõjaväelise võimekuse arendamisse.

Varem sel kuul ütles Lõuna-Korea kaitseminister, et USA taktikaliste tuumarelvade poolsaarele paigutamise kava tasuks üle vaadata. Ideed toetas ka USA senaator John McCain.

Hiljutine küsitlus näitas, et 60 protsenti lõunakorealastest pooldab oma tuumarelvastuse omamist, vastu oli 35 protsenti vastanutest.

«Põhja-Koreale tuumarelvade omamisega vastamine ei taga Korea poolsaarele rahu ja võib viia Kirde-Aasia tuumavõidujooksuni,» märkis president Moon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles