Terrorimuret püütakse hoida vastasseisust väljas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona rahumarsi osaleja, kes teatab, et tahetakse rahu, mistap kuningas ei tohiks relvi smugeldada.
Barcelona rahumarsi osaleja, kes teatab, et tahetakse rahu, mistap kuningas ei tohiks relvi smugeldada. Foto: Lluis Gene / AFP / Scanpix

Nii Hispaania riigi kui Kataloonia piirkonna valitsus on püüdnud vaatamata järjest pingelisemaks kiskuvatele suhetele vältida üksteise süüdistamist Barcelona terrorirünnakutega seonduvas.

Kui Hispaania peaminister Mariano Rajoy 17. augustil Barcelonasse lendas, oli see esimene kord üle tüki aja, kui ta sai kokku Kataloonia presidendi Carles Puidgemontiga. Koos naeratati kaameratele ja suunduti nõu pidama. Kui kahe liidri vahel ka oli erimeelsusi, siis need jäeti kinniste uste taha ja avalikkuse ees toimis sujuv koostöö.

Lisaks Rajoyle saabus rünnakule järgnenud päevadeks Katalooniasse praktiliselt kogu Hispaania ladvik, tähtsamad valitsuse ministrid ning ka kuningas Felipe VI ja kuninganna Letizia. Veretööle järgnenud päeval seisid riigi valitsus, kuningapaar ja Kataloonia iseseisvusaktivistid Kataloonia väljakul peetud mälestusüritusel ühtse rivina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles