Putin seljatas Brežnevi (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putini ja NLKP peasekretäri Leonid Brežnev kollaž Moskva kunstikeskuses.
Venemaa president Vladimir Putini ja NLKP peasekretäri Leonid Brežnev kollaž Moskva kunstikeskuses. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Kui siiani on kõige pikemalt võimul olnud Vene riigipea 29 aastat Nõukogude Liitu raudses haardes hoidnud Stalin, siis president Vladimir Putin on jõudnud auväärsele teisele kohale, kirjutab Newsweek.

Käesolev nädal oli Putini jaoks sel teel oluline teetähis, sest kolmapäeval möödus 6602 päeva alates Putini nimetamisest Vene Föderatsiooni peaministriks 1999. aastal. See tähendab, et Putin on praeguse seisuga olnud riigi eesotsas kauem kui NLKP pikaaegne peasekretär Leonid Brežnev, kes oli võimul kuni surmani 1982. aastal 6601 päeva.

Kui nüüd Putin peaks järgmisel aastal edukalt kandideerima ka neljandaks ametiajaks presidendi kohale, oleks ta võimul ligi 25 aastal - Stalini poolt etteseatud 29 aastast jääks aga ka siis veel puudu.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles