Saksa paremäärmuslaste juht palkas endale koristajaks Süüria pagulase (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AfD esinumber Alice Weidel.
AfD esinumber Alice Weidel. Foto: Jens Schicke/imago/Scanpix

Saksamaa paremäärmusliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) esikandidaat eelseisvatel üldvalimistel, Alice Weidel palkas 2015. aastal oma koduabiliseks Süüria pagulase ja maksis talle mustalt, vahendab The Local.

Eile keeldus aga Weidel väljaandes Die Zeit kinnitamast, et tema Šveitsis Bielis asuvat kodu hoidis korras Süüriast pärit naisterahvas mitteametlikult.

Die Zeiti info kohaselt ei sõlminud Weidel koduabilisega töölepingut ja eelistas tasuda sularahas.

Migratsioonvastase valimisplatvormiga erakonna pressiesindaja Christian Lüthi sõnul nõutakse Šveitsi seaduste järgi ametliku töölepingu olemasolu alates teatud tasust.

«Arvele peavad end võtma vaid need koduabilised, kelle aastane sissetulek on suurem kui 750 franki (653 eur). Väiksemate summade puhul see vajalik ei ole,» sõnas ta.

AfD juhi juristi sõnul oli Weildil süürlasega sõbralikud suhted ja ta külastas nende kodu ka külalisena.

Viimaste arvamusküsitluste järgi on AfD toetuse järgi kolmas partei Saksamaal, kantsler Angela Merkeli kristlike demokraatide (CDU) ja endise europarlamendi juhi Martin Schulzi sotsiaaldemokraatide järel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles