Europol: ISISel on veebis jätkuvalt kindel ja pühendunud toetajaskond (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki, Twitteri ja Youtube'i logod ISISe lipu ees.
Facebooki, Twitteri ja Youtube'i logod ISISe lipu ees. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Süüria ja Iraagi lahinguväljadel taanduval ISISel on tagasilöökidest hoolimata internetis jätkuvalt kindel ja pühendunud toetajaskond, teatas Euroopa politseiamet Europol täna.

Džihadistid kasutavad terroripropaganda levitamiseks varasemast väiksemaid veebiplatvorme ja foorumeid, lisas agentuur.

«ISISe ametliku propaganda suhteline vähenemine viimase kuu jooksul tekitas ruumi ISISe- meelsete kasutajate loodud materjalile,» teatas Europol avalduses. «See viitab sellele, et niinimetatud Islamiriigi organisatsioonil on jätkuvalt kindel pühendunud toetajate baas interneti virtuaalkeskkonnas.»

Euroopa Liidu internetisisust teavitamise üksus (EU IRU) tegi koostööd Bosnia ja Hertsegoviina ning Tšehhi, Eesti ja Ungari terroritõrje ja veebipropaganda ekspertidega.

«Džihadistlikud organisatsioonid ning nende toetajad jätkavad mitmete platvormide ära kasutamist oma propaganda levitamiseks,» teatas Europol.

Mõned terroristide toetajad lahkusid suurematelt internetiplatvormidelt veebifoorumitesse ja kasutavad niinimetatud süvaveebi, kus viidatakse avalikus internetis leiduvale džihadistlikule materjalile.

Europoli sõnul teavitasid nad teenusepakkujaid 1029 terroristliku sisuga veebimaterjalist ning soovisid nende eemaldamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles