Galerii: traagiline õnnetus laagris nõudis kolme lapse elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas Odessas hukkus laagri põlengus kolm last, pahased sugulased püüdsid linnavalitsussse sisse murda ja nõuavad Odessa linnapea tagasiastumist. Kriisi sekkus politsei.

Põleng puhkes 15. septembri hilisõhtul, kui süttisid kahekordsed puidust hooned, teatab AFP. Õnnetuse ajal lapsed magasid. Põlengus sai surma kaks tüdrukut, üks laps on seni leidmata. Laagris Viktoria oli õnnetuse ajal 150 last, kellest 42 asus süttinud hoones, kirjutab TVnet.  Pealtnägijate teatel tuletõrjesignalisatsioon ei töötanud, kustutustööd olid raskendatud, sest laagris puudusid hüdrandid ning veevõtukoht.

Laupäeval kogunes Odessa linnavalitsuse juurde laste sugulased, kes nõudsid linnapea tagasi astumist. Politsei pidas kinni laagri juhi Petros Sarkisjani, keda süüdistatakse ohutusreeglite rikkumises. Mees sai südameataki.

Laupäeva õhtul kell 17 paiku kogunes Odessa linnavalitsuse juurde u 200 inimest, kes nõudsid kohtumist Odessa linnapea Gennadi Truhanoviga ja tragöödia eest vastutavate inimestega, kirjutab portaal uc.od.ua. Kuna linnapea inimestega kohtuma ei tulnud, siis püüdsid lapsevanemad tormijooksuga hoonesse murda. Rahva tõrjumiseks kasutati mitmel korral pisargaasi.

Kell 19.2 toimus suurem kaklus politsei ja hoonet piiravate inimeste vahel, kuhu sekkusid ka sõjaväelased.

Kell 20 lubas Odessa korraldada kohtumise laagripõlengus kannatanud laste vanematega.

Pühapäeva hommikul kohtumine toimus. Vanemad heitsid ette, et viga saanud lapsed jäid õigeaegse abita.

Sündmuspaigas tehtud fotoreportaaži näeb siit.

Hetkel on teada, et hüdrant küll laagris oli, kuid veesurve jäi liiga nõrgaks. Aastatel 2014-2016 toimusid laagris suured ümberehitustööd, kirjutab portaal bykvu.com.

Juhtumi kohta on algatatud kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles