Soini eitas lunaraha maksmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: Vesa Moilanen / AP / Scanpix

Soome välisminister Timo Soini sõnul ei maksnud riik soomlasest humanitaarabitöötaja vabastamise eest Afganistanis lunaraha, vahendab Soome rahvusringhääling Yle.

Soini rääkis ka naisega telefoni teel ning ütles, et võib kinnitada, et ta on turvalises asukohas ja arvestades asjaolulisid, siis on hea ka tema tervislik seisukord.

Soome välisministeeriumi konsulaarosakonna direktori Juha Sanolaineni teatel on hetkel veel siiski lahtine, millal ta Soome naasta saab, aga lisas, et ametnikud teevad kõik, et see juhtuks võimalikult ruttu.

Soome Rahvusliku Juurdlusbüroo juhtivuurija Thomas Elfgreni sõnul oli soomlanna pantvangi võtmine eelnevalt planeeritud.

Tema lähedased nõuavad toimunu kohta privaatsust, seega rohkem infot naise isiku kohta ametkonnad avaldanud ei ole.

Maikuus Afganistanis Kabulis röövitud Soome naine vabastati välisministeeriumi andmeil möödnud neljapäeval.

37-aastane naine töötas Rootsi heategevusorganisatsioonis Operation Mercy, mis tegutseb Lähis-Idas, Kesk-Aasias ja Põhja-Aafrikas. Ta rööviti Kabuli külalistemajast pärast rünnakut, milles hukkusid sakslasest heategevustöötaja ja afgaanist valvur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles