Londoni pommipanija reetis tema peakate (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader turvakaamera salvestisest.

Londoni metroorünnaku korraldanud Süüria asüülitaotleja vahistati tema äratuntava mütsi tõttu, vahendab The Times.

18-aastane süürlane, kes pommi metroorongi vangunisse sokutas, peeti kinni laupäeval pärast seda, kui politseinikud nägid Doveri sadamas, samasugust mütsi kandvat noormeest, nagu oli plahvatuse ettevalmistusi salvestanud turvakaamera lindistusel. Süürlane oli nimelt ostmas praamipiletit Calais'sse, et Suurbritanniast põgeneda.

Kahtlusalune on väidetavalt pärit äärmusrühmituse ISIS kontrolli all olevalt Süüria territooriumilt, selgus eile õhtul toimunud ülekuulamise käigus. Pärast Suurbritanniasse saabumist elas ta briti abielupaari, 88-aastase Ronald ja 71-aastase Penelope Jonesi juures Londoni lähistel Surreys.

Jonesid, kes on väga ärritunud, et neid noormehe keerulisest taustast ei informeeritud, on olnud kasuvanemateks sadadele lastele ning saanud selle eest ka 2010. aastal Briti kuninganna Elizabeth II-lt aumärgi.

Penelope ja Ronald Jones 2010. aasta veebruaris Buckingham palees. FOTO: Lewis Whyld/PA Wire/PA Images/Scanpix
Penelope ja Ronald Jones 2010. aasta veebruaris Buckingham palees. FOTO: Lewis Whyld/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Lewis Whyld/PA Wire/PA Images

Lisaks arreteeriti laupäeva õhtul seoses pommirünnakuga ka teine Süüria asüülitaotleja, 21-aastane Yahya Farroukh, kes elas väidetavalt koos laupäeval vahitatud 18-aastase süürlasega sama katuse all. Damaskusest pärit Faroukh on elanud Ühendkuningriigis viimased neli aastat.

Tabloidlehe The Sun andmetel armastas 21-aastane Yahya Farroukh pidutseda.
Tabloidlehe The Sun andmetel armastas 21-aastane Yahya Farroukh pidutseda. Foto: Kuvatõmmis The Sun lehelt.

Briti võimud alandasid terroriohu taseme kriitilisest tõsiseks, mis tähendab, et uut rünnakut ei peeta enam kohe võimalikuks, võimude teatel jätkub Londonis politseijõudude tugevdatud kohalolek.

Londoni metroo Parsons Greeni jaamas kõmatas reede hommikul rahvast täis vagunis plahvatus, millele järgnes põleng. Intsidendi järel toimetati haiglasse 30 inimest, neist enamik põletushaavadega. Meedia andmeil ei plahvatanud pomm täielikult.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles