Thaksin mõisteti tagaselja kaheks aastaks vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thaksin Shinawatra lehvitamas enne Manchester City kohtumist Chelsea'ga.
Thaksin Shinawatra lehvitamas enne Manchester City kohtumist Chelsea'ga. Foto: AFP / Scanpix

Tai ülemkohus otsustas täna häälteenamusega, et riigis kahe aasta eest riigipöördega kukutatud Thaksin Shinawatra peab minema korruptsiooni pärast kaheks aastaks vangi.

 

Kolleegiumi üheksast liikmest viis olid seda meelt, et ekspeaminister oli sattunud huvide konflikti, kui tema abikaasa ostis riigi keskpanga fondist allahinnatud maad, vahendasid Reuters ja BBC News.

Thaksin vabastati samas võimu kuritarvitamise süüdistusest seoses abikaasa maaostuga. Tema naist ei mõistetud seekord üldse süüdi ning uurimise all olnud tehinguga seotud raha ja maid paarilt ei konfiskeerita.

See on vaid esimene aeglaselt kulgenud protsess võimult tõrjutud kunagise valitsusjuhi vastu, mis kohtus nüüd lahenduse sai. Tema naine on juba varem mõistetud kolmeks aastaks vangi maksudest kõrvalehoidmise pärast.

Manchester City jalgpalliklubi endine omanik ja praegune auesimees Thaksin põgenes koos oma abikaasa Pojamaniga augustis Suurbritanniasse, tuues põhjuseks selle, et nad ei saa kodumaal ausat kohtumõistmist.

Tais on samal ajal taas kasvanud pinged kukutatud valitsusjuhi toetajate ja vastaste vahel. Meeleavaldajad on juba nädalaid nõudnud valitsuse tagasiastumist, sest peaministriks on praegu Thaksini õemees Somchai Wongsawat.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles