Pildid: Putin väisas Eesti lähedal Zapadit (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu käisid täna Venemaal Leningradi oblastis Luga rajoonis jälgimas suuri sõjaväeõppusi Zapad. 

«See on tavapärane, need on suured õppused. Putin vägede ülemjuhatajana külastab neid alati,» ütles Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

Putin ja Šoigu kiitsid Luga polügoonil lõpule jõudnud järgu tulemusi, ütles kõrge Vene sõjaväelane. «Vägede ülemjuhataja ja kaitseminister andsid sellele kõrge hinde,» ütles Vene Lääne sõjaväeringkonna ülem, kindral Andrei Kartapolov ajakirjanikele. «Tänase õppuse mastaap oli suur. Rinne oli 600 kilomeetri laiune ning väed täitsid samaaegselt ülesandeid kolmel polügoonil,» sõnas ta. Õppusel osalenud üksused näitasid head väljaõppetaset ja suutsid keerulistele ilmaoludele vaatamata oma ülesanded edukalt täita, lisas kindral.

Zapadil osaleb Moskva ja Minski väitel kuni 12 700 sõjaväelast. Valgevenest umbes 7200 ja Venemaalt umbes 5500 sõdurit. Vene sõduritest kuni 3000 osalevad õppusel Valgevenes. Kaasatakse kuni 70 lennukit ja helikopterit ja kuni 680 sõjamasinat, sealhulgas umbes 250 tanki, 200 suurtükki, raketiheitjat ja miinipildujat ja kuni kümmet sõjalaeva.

NATO sõnul ei anna Venemaa õppuse kohta täit infot ja näitab selle ulatust tegelikust väiksemana. Mõnede NATO liikmesmaade hinnangul võib õppustel osalevate sõjaväelaste arv ulatuda 100 000ni.

Venemaa on eelmistel suurõppustel Lääne sõjaväeringkonnas (Zapad 2009 ja Zapad 2013) mänginud läbi agressiivseid stsenaariume. Muuhulgas on harjutatud Baltimaade ründamist ja isoleerimist ning simuleeritud tuumarünnakut Varssavile.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles