Colombia president: üleujutused on tõsiseim tragöödia läbi ajaloo

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Colombia president Juan Manuel Santos nimetas riiki alates selle aasta algusest piinavaid üleujutusi tõsiseimaks maad raputanud loodusõnnetuseks.

«Pole kahtlust, et tegemist on tõsiseima tragöödiaga meie ajaloos, kuid maa jätkab funktsioneerimist,» ütles ta Reutersile.

Aprilli jooksul on paduvihmade tagajärjel hukkunud 69 inimest, vahendas AFP. Sel aastal on looduskatastroofis saanud surma kokku sadakond inimest.

Riigipea palus rahval katastroofist pääsemiseks hoida kokku. «Meie maad oleks justkui tabanud orkaan, mis ei taha lahkuda,» kirjeldas ta olukorda.

Paduvihmad on tekitanud kahju üle kogu Colombia. Maalihked on ummistanud paarkümmend suurt maanteed, mõned teed kokku varisenud.

President Santose sõnul on loodusõnnetus tekitanud kahju kolmele miljonile inimesele.
Riigipea tutvus olukorraga üleujutatud aladel lihavõtete esimesel pühal.

Ilmastikunähtuse La Niña põhjustatud paduvihmad algasid Colombias 2010. aasta teisel poolel. Mullu kaotas vihmade tõttu elu 300 inimest. Riigipea sõnul on ametnikud pidanud jätkuvate vihmakahjude tõttu keskenduma hädaabile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles