Moskva kohus lükkas Raoul Wallenbergi sugulaste hagi tagasi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raoul Wallenberg
Raoul Wallenberg Foto: Wikipedia.org

Moskva Meštšanski kohus ei rahuldanud kunagise Rootsi diplomaadi Raoul Wallenbergi sugulaste hagi Venemaa eriteenistuse FSB vastu, millega nõuti informatsiooni diplomaadi saatuse kohta pärast 1945. aastat.

Wallenbergi lähedased nõudsid informatsiooni Wallenbergi saatuse kohta pärast tema vahistamist nõukogude võimude poolt, vahendas Interfax.

«Kohus otsustas: Marie Elsa Dupuy nõude rahuldamisest loobuda täies mahus,» teatas kohtunik Irina Afanasjeva esmaspäeval.

Venemaa valitsuse ametliku versiooni kohaselt suri Teise maailmasõja ajal tuhandeid Ungari juute holokaustist päästnud Wallenberg 1947. aastal Lubjanka vanglas südameinfarkti tagajärjel. See tekitab aga ajaloolastes kahtlusi, sest mitmete endiste kinnipeetavate sõnul nägid nad Wallenbergi või kuulsid temast veel 1950ndatel aastatel teistes vanglates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles