Pakistani mereväelaste bussi tabasid Karachis pommirünnakud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani lõunaosas asuvas Karachis leidis täna aset kaks pommirünnakut, mille sihtmärkideks olid kaks mereväelasi sõidutanud bussi.

Viimastel andmetel sai surma neli inimest, vigastatuid on ligi 60, vahendas AFP.

Kaugjuhtimise teel õhitud pommid plahvatasid hommikusel tipptunnil kahes erinevas kohas. Üks lõhkekeha oli jäetud mootorrattale, teine oli peidetud prahi sisse.

«Kõik neli ohvrit on mereväe ametnikud. Nende seas on naisarst, nooremleitnant, madrus ja üks tsiviilisikust töötaja,» rääkis mereväe pressiesindaja Salman Ali.

«Kahes rünnakus kokku sai viga 57 inimest, neist 50 olid mereväelased,» lisas ta.

Vastutust plahvatuste eest ei ole keegi seni endale võtnud. Hiljuti on Karachis leidnud aset rünnakuid, mille on korraldanud kas Talibaniga või teiste islamistlike rühmitustega seotud mässulised.

Rünnakuid Pakistani julgeolekujõudude ametnike pihta Karachis juhtub harva. Tänane intsident leidis aset aga päev pärast dokumentide ilmsiks tulekut, mille järgi kahtlustasid USA ametnikud, et Pakistani sõjaväeluure on terroristlik rühmitus.

Karachi on Pakistani suurim linn ja seal asub mereväe peamine tugibaas. Sadamat kasutavad ka NATO laevad, mis toovad sinna veoseid Afganistanis oleva väekontingendi jaoks. Linn on majanduskeskus, seal asub ka aktsiabörs.

Riigi edelaosas asuvas Balochistani provintsis süütasid tundmatud eile õhtul põlema bussi. Õnnetuses hukkus 15 inimest, vahendas CNN.

Sibbi linnavalitsuse esindaja Naseer Ahmed Nasir rääkis, et neli mootorratastel ringi liikunud meest süütasid bensiini abil bussi, mis seisis hotelli ees. Enamik hukkunutest olid lapsed ja naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles