Kreekas algas 24-tunnine üldstreik

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka 24-tunnise üldstreigi ajal peatatakse ühistransport, sealhulgas jäävad ära kümned rahvusvahelised lennud. Lisaks häirib streik tervishoiuteenused ning suletakse haridusasutused ja kohtud.


Nii avaliku- kui ka erasektori töötajaid esindavad ametühinguorganisatsioonid Kreeka Töötajate Üldkonföderatsioon (GSEE) ja Riigisektori Töötajate Föderatsioon (ADEDY) nõuavad riigilt suuremaid sotsiaaltagatisi, kõrgemaid palku ja erastamise lõpetamist. Ametiühingud pole rahul ka valitsuse konservatiivse majanduspoliitikaga, vahendas AFP.

Samuti eiu toeta riigi kaks suurimat ametiühingut ka 2009. aasta riigieelarve eelnõud, mis läheb sel nädalal parlamenti arutlusele.

Rahvuslik lennufirma Olympic Airlines, mida valitsus soovib erastada, on katkestanud 75 lendu, millest 11 pidi suunduma Euroopasse või Türgisse. Aegean Airlines on jätnud ära 22 lendu rahvusvahelistesse sihtkohtadesse. Lennujuhtide streik algab alates lõunast, mistõttu on halvatud ka riigisisene lennuliiklus.

Samuti streigivad laeva-, bussi- ja rongitöötajad, kuid ka advokaadid ning ajakirjanikud.

AP teatel antakse riiklikes haiglates siiski hädaabi, kuid mitmed teised riiklikud ettevõtted on üldstreigi ajal suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles