Korraga tegid Kataloonias ilma kaks libabaltlast (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Estulin's Twitter site.
Daniel Estulin's Twitter site. Foto: Repro

Peaminister Jüri Ratase nimel avalduse teinud isehakanud eestlane Antonio Sánchez pole sugugi ainus libabaltlane, kelle toetusest katalaani iseseisvuslased inspiratsiooni ammutavad.

Veelgi värvikama tausta ja kõrgema lennuga paistab silma «leedu kirjanik» Daniel Estulin. Tegu on Vene propagandanali RT hispaaniakeelse versiooni endise saatejuhiga ning Bildebergi grupi ja maailmavalitsuse «vandenõude uurijaga». Ühes oma siiani avalikult kättesaadavas 2015. aasta Twitteri-postituses teatas ta, et on nimetatud Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

Estulin leiab nimelist mainimist isegi tuntud vene valeuudiste uurija Marcel H. Van Herpeni ka eesti keeles välja antud raamatus «Putini propagandamasin». Seal käsitletakse teda lõigus, mis räägib aastast 2009, kui Vene propagandakanal RT hakkas n-ö kaitsvast pehme jõu relvast arenema ründavaks relvaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles