Fotod: Mehhiko lõunaosa raputas tugev maavärin, hukkus üle 130 inimese (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko lõunaosa raputas teisipäeval maavärin, mille tugevuseks mõõdeti 7,1 magnituudi, teatasid seismoloogid ja võimuesindajad.

USA geoloogiateenistuse andmetel oli tõuke võimsus 7,1 magnituudi, Mehhiko seismoloogiainstituudi mõõtmiste kohaselt 6,8 magnituudi.

Mehhiko maavärinas hukkus vähemalt 138 inimest

Esialgsetel andmetel sai surma vähemalt 138 inimest, teatasid võimuesindajad. Päästetöötajate sõnul on kokku varisenud mitmed hooned, kus inimesed on lõksus. Briti rahvusringhäälingu andmetel kinnitas Morelose kuberner Graco Ramirez 64 inimese hukkumist. Puebla linnavõimud on teatanud 29 inimese surmast. Mexico osariigi võimuesindajate teatel on pealinnast läänes elu jätnud üheksa inimest. Pealinnas Mexicos varises kokku 49 hoonet ja kinnitust on leidnud 36 inimese hukkumine.       

Tõuke kese asus seitsme kilomeetri kaugusel läänes Chiautla de Tapia linnast.

Sotsiaalmeediasse postitati pärast maavärinat hulgaliselt pilte kahjustatud hoonetest ja tänavatele ilmunud pragudest. Päästetöötajad hoiatasid linnaelanikke muu hulgas tänaval suitsetamise eest, sest maavärin kahjustas gaasitorusid.

«Olen väga mures. Ma ei suuda nutmist lõpetada. See on samasugune õudusunenägu nagu 1985. aastal,» ütles Mexicos elav 52-aastane Georgina Sanchez.

Trump lubas tuge ja toetust

USA president Donald Trump lubas Mehhikole tuge ja toetust. «Jumal kaitse Mehhiko inimesi. Me oleme teiega ja me oleme teie jaoks olemas,» kirjutas Trump suhtlusvõrgustikus Twitter.

Mehhikos sai varem sel kuul maavärinas võimsusega 8,1 magnituudi maavärinas surma vähemalt 90 inimest. Pealinna tabas 32 aastat tagasi maavärin, milles jättis elu umbes 10 000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles