Ungaris algab uus kampaania Sorose vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Ungari riik alustab peatselt uut «riiklikku konsultatsiooni», milles uuritakse ungarlaste suhtumist miljardärist Ameerika investorisse ja filantroopi George Sorosisse.

Küsitluse keskmes on «Sorosi plaan» ning see algab ilmselt oktoobris, ütles valitsuse pressiesindaja Bence Tuzson täna. Küsitluse üksikasju ta ei täpsustanud.

Ametisolev valitsus on taolisi riiklikke konsultatsioone korraldanud ka varem, esimene toimus 2015. aastal. Selle raames saadetakse igasse majapidamisse küsimustik ning sellega käib kaasas kampaania massimeedias.

Eelmisel nädalal ütles võimuloleva erakonna Fidesz tippametnik Lajos Kósa, et «Sorosi plaani» raames tahetakse muu hulgas tuua Euroopasse miljoneid migrante aastas ja hävitada Ungari migrantidevastased piiritarad.

Peaminister Viktor Orbán ründas Ungaris sündinud 87-aastast Sorost eelmisel aastal regulaarselt, nimetades teda rahvavaenlaseks – sest väidetavalt toetab Soros piiramatut immigratsiooni.

Ungari meedia teatas eile, et peaminister olevat öelnud hiljutisel suletud uste taga toimunud erakonna kohtumisel: eelseisvate parlamendivalimiste peateema on immigratsioon.

Valimiste kuupäev pole teada, kuid need peavad toimuma hiljemalt tuleva aasta sügisel. Tõenäoliselt leiavad need aset aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles