Pabriks: Zapadi infost piisab Vene taktika hindamiseks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Zapadi pressikonverentsilt Minskis.
Pilt Zapadi pressikonverentsilt Minskis. Foto: Sander Ilvest

Vene-Valgevene ühisõppuse Zapad 2017 kohta saadud informatsioonist piisab, et hinnata Vene poole kasutatud taktikat ja strateegiat, ütles Euroopa Parlamendi lätlasest liige Artis Pabriks Läti televisioonile.

Pabriksi sõnul ei olnud õppuste kohta avaliku info hankimine lihtne. Nii oli õppuste meediapäev tema sõnul lihtsalt etendus, kus näidati seda, mida taheti kõiki nägevat. Sestap pidid NATO liikmed kasutama piirialadel toimunud jälgimiseks oma meetodeid.

«Ma usun siiski, et meil on toimunust küllalt selge pilt,» sõnas ta.

Vastuseks ajakirjaniku küsimusele, kas Venemaal õnnestus nende õppustega kõiki hirmutada, ütles poliitik, et pigem on Venemaa saavutanud viimaste aastate tegevusega vastupidist, sundides Euroopa Liidu ja NATO-t oma kaitsepoliitikat tugevdama.

Pabriksi arvates oli Venemaa üks tähtsamaid eesmärke nende õppustega tõmmata Valgevene nii sügavalt oma sõjalisse tegevusse, et ta ei suudaks iseseisvalt enam tegutseda.

Samas on Valgevene president Aleksander Lukašenko meister manööverdama, sest kaugeltki mitte iga riik ei suudaks nii pikka aega Ida ja Lääne vahel manööverdada.

Õppuste Zapad aktiivne faas, mis algas 14. septembril, lõpeb kolmapäeval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles