Endisest neonatsist IS-i toetaja astub pommiplaani tõttu Saksa kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmusliku NPD ja Pegida toetaja.
Paremäärmusliku NPD ja Pegida toetaja. Foto: Stefan Boness/IPON/SIPA/Scanpix

Endisest neonatsist äärmusrühmituse Islamiriik toetajaks muutunud sakslast ootab politseile ja sõjaväelastele pommirünnaku kavandamise eest kohtupink, vahendab Deutsche Welle.

Täna Alam-Saksimaal algaval kohtuprotsessil süüdistatakse 26-aastast Sasha L.-i kavatsuses korraldada politseinike ja sõjaväelaste vastu pommirünnak nende lõksu meelitamise teel.

Lisaks talle astuvad kohtupinki ka kolm Afganistani, Türgi ja Saksa päritolu isikut, keda süüdistatakse rünnakule õhutamises ja selle ettevalmistamise aitamises.

Sasha L. vahistati veebruaris pärast politseireidi mehe korterisse Northeimis, kust leiti isevalmistatud lõhkekeha jaoks materjali varu.

Mõned pommi valmistamiseks vajalikud materjalid olid soetatud internetist ning politsei oli saadetistele juba varem jälile saanud.

Enne Islamiriigile videotes truuduse vandumist oli Sasha L. Berliini neonatside aktiivne liige. Võimude sõnul avaldas süüdistatav oma YouTube`i kanalil moslemeid, migrante ja antifašistlikke gruppe hukka mõistvaid videosid.

Väidetavalt võttis ta pärast 2014. aastal Northeimi kolimist kiiresti omaks radikaalse islami.

Võimudele jäi ta silma pärast seda, kui oli väidetavalt üritanud ühineda Saksamaalt Süüriasse suunduva «abikonvoiga».

Algselt usukusid võimud, et Sasha L. tegutses üksi, kuid peagi avastati 27-aastase afgaani Masie S.-i ja 28-aastase Türgi kodaniku Alpazlan Ü. osalus Sasha L.-i tagant utsitamises islamistlikel internetilehekülgedel ja talle raha saatmises.

Kolmas süüdistatav on 21-aastane Saksa kodanik Wladislav S., kes on politsei väitel paremäärmuslane ja antisemitismi propageerija.

Väidetavalt kutsusid Sasha L. ja Wladislav S. USA ja Saksa sõdureid juutide teenriteks ja olid valmis nende vastu vägivalda kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles