Homoabielude vastane poliitik sai hoobi vastu pead (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Abbott.
Tony Abbott. Foto: Reuters/ScanPix

Samasooliste abielude seadustamise vastu meelt avaldanud Austraalia ekspeaminister Tony Abbott sai plaani toetajate leeri kuuluvalt mehelt pealöögi.

Austraallastel on geiabielude kohta võimalik arvamust avaldada posti teel, kuni 15 miljoni valija hulgas tehtava hääletuse tulemused peaksid selguma novembri keskpaigaks.

Samasooliste abielu vastu korduvalt sõna võtnud konservatiivist ekspeaminister oli eile Tasmaanias Hobartis meeleavaldusel. Talle lähenes mees, kes justkui tahtis Abbottit kätelda.

«Ma sirutasin käe. Ta haaras sellest kinni, kuid andis hoopis pealöögi. Loomulikult oli tal rinnas märk sõnaga «jah»,» jutustas Abbott ajakirjanikele.

Abbott oli peaminister aastatel 2013 kuni 2015, seejärel vahetas ta välja praegune valitsusjuht Malcolm Turnbull, kes on mõõdukate vaadetega ja pooldab kõigile võrdset abiellumisvõimalust soost sõltumata.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles