Puerto Rico lääneosas evakueeritakse inimesi veetammi ümbrusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud Juana Matose elurajoon.
Üleujutatud Juana Matose elurajoon. Foto: RICARDO ARDUENGO/AFP

Puerto Rico lääneosas evakueeritakse kümneid tuhandeid inimesi Guajataca veetammi ümbrusest, teatas USA riiklik meteoroloogiateenistus.

Teenistuse teatel kardetakse, et tamm ei pea vastu. Bussid evakueerivad elanikke kahest lähedalasuvast linnast.

Väljaande Guardian informatsiooni kohaselt sai tamm orkaanis kahjustada. Kodudest on saanud käsu lahkuda 70 000 inimest Isabela ja Quebradillase maakondades.

Meteoroloogiateenistus hindas olukorda äärmiselt ohtlikuks.

Orkaan Maria nõudis Puerto Ricol kuus inimelu, teatas reedel sisejulgeolekuminister Héctor M. Pesquera. Teateid on tulnud ka teistest võimalikest ohvritest, kuid surmajuhtumeid pole veel ametlikku kinnitust saanud.

Kuus surmaga juhtunud õnnetust leidsid aset kolmes omavalitsuses. Utuados hukkus kolm inimest mudalaviinis, Toa Bajas hukkus kaks inimest üleujutustes ja Bayamónis sai inimene surmava löögi ehituspaneelilt.

Kariibi mere saari mööda liikunud Maria tagajärjel Dominical surma 15, Haitil kolm, Guadeloupe'il kaks ja Dominikaani Vabariigis üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles