Põhja-Korea välisminister sarjas karmisõnaliselt Trumpi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho.
Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho sarjas laupäeval ÜRO Peaassambleel karmisõnaliselt USA presidenti Donald Trumpi ja nimetas teda muu hulgas «vaimuhäirega isikuks, kellel on suurusehullustus».

Ri sõnul kujutab USA liider, kes hoiab tuumanuppu, tänapäeval kõige suuremat ohtu maailmarahule ja -julgeolekule.

«Trump ise on enesetapumissioonil ja mitte keegi teine,» ütles Ri.

Pentagon oli veidi enne seda teatanud, et USA sõjalennukid lendasid Põhja-Korea idaranniku lähedal kaugemale põhja, kui kunagi varem.

Tuumakatsetuste keelustamise järelevalveorgan CTBTO teatas päeval, et pindmine maavärin, mis tabas Põhja-Koread selle tuumapolügooni lähedal, oli tõenäoliselt 3. septembri tuumakatsetuse seismiline järeltõuge. Hiina seismoloogiateenistus (CENC), mis algselt rääkis arvatavast plahvatusest, märkis samuti, et ilmselt ei olnud tegemist uue katsetusega, vahendas uudisteagentuur Xinhua.

Põhja-Korea 3. septembril tuumakatsetus põhjustas samal päeval maavärina, mille magnituudiks mõõdeti 6,3 ja mida oli tunda ka piirilähedaste aladel Hiinas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles