Saudi Araabia tulistas alla Jeemenist lastud raketi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni huthimässuliste toetajad kogunesid sel nädalal pealinnas Sanaas.
Jeemeni huthimässuliste toetajad kogunesid sel nädalal pealinnas Sanaas. Foto: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Saudi Araabia tulistas laupäeva hilisõhtul alla Jeemenist lastud raketi, mille sihtmärgiks oli Khamis Mushait, kus asub liitlasvägede peamine õhujõudude baas, teatas meedia.

"Saudi Araabia õhujõud avastasid ballistilise raketi stardi Jeemeni territooriumilt ja katkestasid selle lennu," edastas uudisteagentuur Saudi Press Agency (SPA).

Keegi vahejuhtumis vigastada ei saanud.

"Koalitsioonijõud võtsid seejärel sihikule raketi stardipaiga," lisati teadaandes.

Eelmisel nädalal ähvardasid Jeemeni huthimäsulised tulistada rakette Araabia Ühendemiraatide pihta ja rünnata Saudi Araabia naftatankereid Punasel merel.

Kümned tuhanded Jeemeni šiiamässuliste huthide ja nende liitlaste poolehoidjad kogunesid neljapäeval Sanaasse, et tähistada pealinna vallutamise kolmandat aastapäeva.

Huthid ja kukutatud presidendile Ali Abdullah Saleh'le ustavad väeüksused vallutasid Sanaa 21. septembril 2014. Riigis vallandus kaos, millesse järgnenud aasta märtsis sekkus võimude poolel araabia riikide koalitsioon eesotsas Saudi Araabiaga.

Praeguseks on Jeemen poolitatud kaheks: huthide ja Saleh' vägede leer valitseb riigi põhjaosas, araabia koalitsiooni toel hoiavad valitsust toetavad väed enda käes lõunaosa, kus neil tuleb lisaks huthidele võidelda ka džihadistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles