Parempopulistid oleks valmis Baierimaast loobuma

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõningase kõhkluse tekitas AfD Berliini pressiesindaja Ronald Gläseri jaoks hüpoteetiline küsimus: kas AfD toetaks ka seda, kui mõni Saksamaa liidumaa sooviks saada iseseisvaks riigiks.
Mõningase kõhkluse tekitas AfD Berliini pressiesindaja Ronald Gläseri jaoks hüpoteetiline küsimus: kas AfD toetaks ka seda, kui mõni Saksamaa liidumaa sooviks saada iseseisvaks riigiks. Foto: Jens Jeske/www.jens-jeske.de/imago/Scanpix

Paljude sakslaste hinnangul olid tänavused Liidupäeva valimised kõigi aegade igavaimad valimised, sest tulemus sai rahvale selgeks juba väga vara. Kirgi küttis viimaste hetkedeni hoopis see, kuidas esinevad väikeparteid ja kas tõesti mahuvad esimest korda pärast Teist maailmasõda Liidupäeva paremäärmuslased ehk erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Laupäevahommikusel kohtumisel AfD Berliini pressiesindaja Ronald Gläseriga andis erakonna kõneisik ülevaate AfD vaadetest ning fookusest valimiste eel. Kohtumine andis aimu, miks vaatab suur osa sakslastest parempopulistidele viltu, aga ka sellest, miks osa rahvast näeb just neid alternatiivina suurparteidele.

Kuigi AfD ei mahu klassikalise definitsiooni järgi vaid ühele teemale keskenduva partei raamidesse, mängib neile keskset rolli immigratsioon, mis AfD jaoks on tihedalt seotud paljude Saksamaa probleemidega. Üks näide on majandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles