Putin alustas Rootsi-visiidiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) Taani kuninganna Margrethe II ja Taani peaministri Lars Loekke Rasmusseniga 26. aprillil.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) Taani kuninganna Margrethe II ja Taani peaministri Lars Loekke Rasmusseniga 26. aprillil. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini Rootsi-visiidi ajal kerkivad üles Rootsi-Vene suhete, kaubanduslik-majandusliku koostöö, globaalse majanduskriisi ja Läänemere looduskaitse teemad.

Putin kohtub täna hommikul Rootsi kuninga Carl XVI Gustafiga. Pärast seda leiab aset nõupidamine valitsusjuhi Fredrik Reinfeldtiga, vahendas RIA Novosti.

Kohtumistel riigiametnikega allkirjastatakse rida dokumente.

Valitsusaparaadi ülema asetäitja Juri Ušakovi sõnul on tegemist Putini kui peaministri esimese Rootsi-visiidiga ja see on keskseks sündmuseks kahe riigi suhetes sel aastal.

Ušakovi jutu järgi on põhitähelepanu kahel teemal. Neist esimene on kahe riigi partnerlus moderniseerimise valdkonnas. Teiseks oluliseks teemaks on koostöö Läänemerel, näiteks keskkonnakaitse vallas.

Putin oli eile Taanis, kus kohtus kuninganna Margrethe II ja valitsusametnikega. Rootsi saabus Vene valitsusjuht juba sama päeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles