Galerii: Bali vulkaan sundis elanikud põgenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia Bali saarelt evakueeriti rohkem kui 35 000 inimest, kuna võimude hinnangul hakkab piirkonnas peagi purskama vulkaan.

Mount Agungi lähedal on viimastel päevadel olnud tunda maa värisemist, samuti on maapinnale tõusnud magmat. Võimud lõid vulkaani ümber 12 kilomeetri laiuse eraldustsooni ja kehtestasid reedel kõige kõrgema ohutaseme.

Tuhanded kohalikud on leidnud varju koolimajadest ja teistest avalikest asutustest. Mõned kogukonnad lõid ka varjupaigad kariloomadele, kelle nad olid sunnitud maha jätma.

Eestlastegi hulgas menuka puhkusesaare peamisi turismipiirkondi häire hetkel ei mõjuta, Mount Agung asub neist ligi 70 kilomeetri kaugusel.

Mitmed riigid – näiteks Suurbritannia, Austraalia ja Singapur – on andnud oma kodanikele reisihoiatuse. Viimati purskas Agung aastal 1963, surma sai siis üle tuhande inimese. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles