Islamit teotanud ajakirjaniku surmanuhtlus asendati pika vangistusega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani ajakirjanik Sayed Perwiz Kambakhsh istumas Kabuli kohtus.
Afgaani ajakirjanik Sayed Perwiz Kambakhsh istumas Kabuli kohtus. Foto: AFP / Scanpix

Afganistani apellatsioonikohus mõistis täna uuesti pühaduseteotuses süüdi noore ajakirjaniku Sayed Perwiz Kambakhshi, kes levitas internetis avaldatud artiklit, milles väideti, et prohvet Muhamed oli eiranud naiste õigusi.

 

Jahan-e Now päevalehe üliõpilasest reporterile määrati selle aasta jaanuaris sama süüteo eest Mazar-i-Sharifi kohtis karistuseks surmanuhtlus, kuid nüüd asendati see 20 aasta pikkuse vangistusega, vahendas Reuters.

Kambakhshi süüdimõistmine tõmbas aasta alguses Kabulile paljude lääneriikide ja inimõigusgruppide ning ka afgaani meedia kriitika. 23-aastane noormees mõisteti süüdi selle eest, et ta oli internetist alla laadinud ja sõpradele jaganud ühe iraani blogi artiklit.

Kohtuniku kinnitusel on noorel ajakirjanikul veel võimalus ka tänane otsus edasi kaevata. Afganistanis konstitutsiooni alusel kehtiva islamiseaduse järgi karistatakse pühaduseteotust surmaga.

 

Loe samal teemal:

Afganistani ajakirjanik eitas jumalateotust

Karzai tunneb muret surmamõistetud ajakirjaniku pärast

Afganistani kaitseminister kahtleb ajakirjaniku hukkamises

Paet: Afganistan ei peaks ajakirjanikku tapma

Afganistani senat toetas ajakirjaniku surmanuhtlust

Surmaotsuse tõi teise ajakirjaniku artikkel

Afganistani ajakirjanik mõisteti usuteotuse eest surma

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles