Juncker: Euroopa vajab tugevat Saksa valitsust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/Scanpix

Euroopa vajab tugevat Saksa valitsust rohkem kui ei kunagi varem, ütles Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker täna eilseid Saksa parlamendivalimisi kommenteerides.

Neil osutus võidukaks Saksa kantsleri Angela Merkeli valimisblokk, kuid selle osakaal parlamendis vähenes oluliselt ning nüüd seisavad kantsleril ees keerulised koalitsioonikõnelused.

«Tähtsate ülemaailmsete väljakutsete valguses vajab Euroopa nüüd rohkem kui ei kunagi varem tugevat Saksa valitsust, mis suudab aktiivselt kujundada meie kontinendi tulevikku,» tsiteeris Junckeri pressiesindaja Margaritis Schinas kirja, mille Juncker saatis Merkelile.

«Selles kirjas väljendas president Juncker usku, et koalitsioonivalitsuse läbirääkimised sellesse panustavad,» lisas Schinas. Juncker pidas Merkeliga ka telefonikõne, milles õnnitles teda soojalt ajaloolise neljanda võidu puhul.

Saksamaa on Euroopa Liidu rahvarohkeim ja suurima majandusega riik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles