Eesti ärimees on segatud Läti pistiseafääri

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti 100 latine.
Läti 100 latine. Foto: Latvijas Banka

Jurmala politsei vahistas linna prokuröri Irina Bogdanova, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kriminaalasja on segatud ka eestlasest ärimees Ralf Koppel, kes väidetavalt pistist andis.


Koppel tungis väidetavalt 11. mail Jurmalas kallale Aleksandrs Rasohsile, kes on vabaabielus Koppeli endise äripartneri Larisa Sviridovaga, vahendas leta.lv. Rasohsi kinnitusel tekitas Koppel talle tõsiseid peavigastusi, mistõttu kirjutas ta politseisse ka vastava avalduse. Tema naine Sviridova nägi väidetavat juhtunut pealt.

Jurmala politsei vahistas Koppeli 12. märtsil ja tema vastu algatati kriminaalasi.

Koppeli kinnitusel pole ta Rasohsit kunagi rünnanud ja tegemist on fabritseeritud juhtumiga. Tema sõnul viibis ta 11. mail Jurmala asemel hoopis Riias. Koppeli hinnangul üritavad Rasohs ja Sviridova teda mustates pääseda viimase 670 000 lati suurusest võlast, mille ta Koppelile võlgneb. Sviridova on kommentaaridest keeldunud.

Koppeli sõnul pakkus prokurör Bogdanova elukaaslane Boriss Rjazanskis talle kriminaalasja sulgemiseks võimalust maksta 25 000 latti altkäemaksu, millest 15 000 pidi eestlane maksma koheselt.

Mitteametliku info kohaselt pidi Koppeli kriminaalasjaga tegelema Jurmala juhtivprokurör Sigita Priede, kuid juhtum anti hiljem üle Bogdanovale. Mõlema prokuröri büroos toimus eelmisel nädalal läbiotsimine.

Politsei vahistas reedel ka Bogdanova elukaaslase Rjazanskis, keda kahtlustatakse samuti seotuses altmaksuskandaaliga, kirjutas Läti ajaleht Diena.

Läti ajalehe Latvijas Avize teatel vahistasid korruptsioonivastase võitluse büroo töötajad Bogdanova pärast seda, kui ta oli osa altkäemaksust juba kätte saanud ja viibis Priede kodus. Pärast Priede juurest lahkumist oli Bogdanoval 5000 latti vähem kui majja sisenedes, kuid puuduvat raha ei õnnestunud Priede majast leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles