Alaealisega ebasündsas kirjavahetuses olnud USA kongresmen läheb vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Weiner kohtust väljumas.
Anthony Weiner kohtust väljumas. Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

USA kohus mõistis esmaspäeval 21 kuuks vangi endise demokraadist kongresmeni Anthony Weineri, süüdistatuna ebasündsas elektronkirjavahetuses alaealise tüdrukuga.

Kohtuasi võis maksta Hillary Clintonile presidendikoha.

Weinerit, kes tunnistas end mais süüdi ebasündsa materjali edastamises alaealisele, ähvardas 27-kuuline vanglakaristus. Süüdistajate sõnul rikkus ta seadust, olles Skype'i ja Snapchati kaudu ebaseaduslikus kontaktis 15-aastase tütarlapsega.

Prokuröride sõnul saatis Weiner talle pornot ja mõjutas teda Skype'is lahti riietuma.

Weineri harjumus saata vahetada noorte naistega seksuaalse sisuga sõnumeid ja fotosid, maksis talle karjääri kongressis, nurjas linnapeakampaania ja purustas abielu Clintoni endise abi Huma Abediniga.

Sellest kujunes teema ka 2016. aasta presidendivalimiste kampaania viimastel päevadel, kui tollane Föderaalse Juurdlusbüroo direktor James Comey viitas Weineri sülearvutist leitud elektronkirjadele, põhjendades juurdluse taasavamist Clintoni eraserveri osas. Neist osa puudutasid ka demokraatide presidendikandidaati.

Weiner ütles oma ülestunnistuses, et oli kuritegu sooritades «põhjas». «Ma olen nüüd teine mees,» lausus ta.

Ta hoidis tagasi pisaraid ja nuttis aeg-ajalt, lugedes Manhattani föderaalkohtus ette oma avaldust. Ta ütles, et on «väga pikka aega olnud väga haige mees» ning palus end säästa vanglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles