NATO pole valmis suhteid Venemaaga üles sulatama

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO.
NATO. Foto: SCANPIX

NATO ei kavatse lahti sulatada suhteid Moskvaga, mis külmutati sõjategevuse pärast Gruusias, hoolimata asjaolust, et täna kohtusid Soomes avalikkusele ootamatult USA ja Vene sõjaväejuhid.

NATO pressiesindaja James Appathurai kinnitusel ei ole alliansis arutatud ega ka hüljatud liitlaste positsiooni, mis võeti septembris, lõpetada kõrgetasemelised läbirääkimised Moskvaga seoses viimase sõjalise tegevusega Gruusias, vahendas AFP.

 «NATO-Vene Nõukogus pole suhteid suursaadikute tasandil endiselt veel taastatud,» märkis ta, lisades veel, et ka NATO ja Vene sõjaväejuhid pole kohtunud kaks kuud, ehkki tavaliselt peetakse kõnelusi igakuiselt.

Soomes toimus täna aga salaja ettevalmistatud kohtumine, millel osalesid USA relvajõudude ühendatud peastaabi ülem admiral Michael Mullen ja tema Vene kolleeg kindralstaabist Nikolai Makarov.

 Vene poole initsiatiivil väidetavalt toimunud kohtumisel soovisid ameeriklased enda sõnul uurida, kas kahe suurriigi suhteid on pärast Gruusia konflikti võimalik tagasi rööbastele juhtida. Anonüümse allika sõnul on dialoogi olemasolu strateegiliselt tähtis, ehkki poolte vahel on erimeelsusi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles