Pariisi terrorikahtlusalune tahab osaleda Belgias kohtuprotsessil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam.
Salah Abdeslam. Foto: AP/Scanpix

Pariisis 2015. aasta novembril toimunud terrorirünnakute kahtlusalune Salah Abdeslam tahab isiklikult viibida Belgias kohtuprotsessil, mis käsitleb mullu Brüsselis politseiga toimunud tulevahetust.

«Vastupidiselt sellele, mida varem arvati, ütleb ta, et soovib kohtuprotsessil osaleda,» teatas Belgia prokuratuuri esindaja AFP-le.

Abdeslam on Pariisis 2015. aasta novembris 130 inimest mõrvanud jõugu ainus elusolev liige. Ta peeti kinni eelmisel aastal kolm päeva pärast märtsis Brüsselis toimunud tulevahetust, milles sai haavata mitu politseinikku.

Abdeslami hoitakse praegu kinni Prantsusmaal, kus ta ootab Pariisis toimunud terrorirünnakute kohtuprotsessi.

Belgias algab detsembris kohtuprotsess tulevahetuse üle, kus lähevad kohtu alla Abdeslam ja tema väidetav kaasosaline Sofiane Ayari. Abdeslami süüdistatakse mitme politseiniku tapmise katses terrorismiga seoses.

Abdeslam ja Ayari põgenesid Brüsselis Foresti linnajaos asuvast korterist tulevahetuse ajal, kuid politsei sai nad kolm päeva hiljem Molenbeekis kätte.

Tulistamist käsitleva hagiga seotud advokaat ütles AFP-le, et kohtuistung kestab neli päeva ja lõpeb 22. detsembril.

Belgia prokuratuuri pressiesindaja Eric Van Der Sypti sõnul tahetakse luua tingimused Abdeslami toomiseks Belgiasse. «Prantslased tahavad kindlasti garantiisid, et nad saavad ta tagasi,» lisas Van Der Sypt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles