Tai endine peaminister mõisteti tagaselja viieks aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yingluck Shinawatra.
Yingluck Shinawatra. Foto: CHAIWAT SUBPRASOM/REUTERS/Scanpix

Tai ülemkohus mõistis täna riigist pagenud endise peaministri Yingluck Shinawatra tagaselja viieks aastaks vangi kuritegeliku hooletuse eest.

Aastal 2014 korraldatud riigipöördega kukutatud Yingluck pages riigist augustis, pärast süüdistuste esitamist seoses tema valitsuse läbikukkunud riisitoetusprogrammiga.

«Kohtu hinnangul on kaitsealune süüdi... kohus määras talle viie aasta pikkuse vanglakaristuse ja nõustus ühehäälselt, et karistus kuulub täitmisele,» ütles kohtunik otsuse ettelugemisel.

Yinglucki valitsus eemaldati võimult 2014. aastal sõjalise riigipöörde käigus.

Tai on sügavalt lõhestatud Shinawatrate perekonna ja nende peamiselt maapiirkondadest pärit toetajate ning kuningapere toetajatest sõjaväelise eliidi vahel, kes keelduvad võimu demokraatlikule valitsusele loovutamast.

Lisaks Yingluckile elab eksiilis ka tema vend ja samuti kunagine peaminister Thaksin Shinawatra, mis tõmbab perekonna poliitilistele ambitsioonidele lõplikult kriipsu peale.

Thaksin põgenes Taist 2008. aastal, enne kui ta jõuti pistiseandmises kaheks aastaks vangi mõista.

Endine telekommunikatsioonihiid, kellele kuulus vahepeal ka Manchester City jalgpallimeeskond, ei ole sellest ajast saati riiki naasnud ning valitsus on ta passi kehtetuks kuulutanud.

Arvatakse, et nüüd kasutab ta oma erinevate kodude vahel Dubais, Londonis, Hong Kongis ja Singapuris reisimiseks Montenegro passi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles