Putin: Vene ja ELi suhtes vastastikuse integratsioonita arenguperspektiivi pole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt (paremal) koos Vene kolleegi Vladimir Putiniga ühisel pressikonverentsil.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt (paremal) koos Vene kolleegi Vladimir Putiniga ühisel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul pole Euroopa Liidu ja Venemaa suhetel arenguperspektiivi ilma vastastikuse koosöö ja integratsioonita.

Valitsusjuht rääkis pärast Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldtiga toimunud kohtumist korraldatud pressikonverentsil, et küsimus on integratsiooni tempo ja vormi valikus, vahendas RIA Novosti.

Putin meenutas, et ta on ka varem pakkunud välja idee ühtse majandusruumi moodustamisest Lissabonist kuni Kaug-Idani.

«Venemaa on ajalooliselt teinud kolossaalseid jõupingutus selleks, et võtta kasutusele
territooriumil olevaid tohutuid ja rikkalikke loodusvarasid. Me oleme koos oma Euroopa partneritega valmis seda edendama kõige otsesemat teed mööda,» rääkis ta.

Putin tunnistas, et Venemaa ja ELi koostöö sisaldab selles valdkonnas palju tehnilisi probleeme, kuid ta väljendas valmisolekut neid ühiselt lahendada.

Vene peaministrilt küsiti ka seda, mis Venemaa ei ole Euroopa Liidu liige. See on üks kapitaalseid ja väga tähtsaid küsimusi, vastas ta.

«Tahan teile kinnitada, et Venemaa on valmis tegema selles suunas kõige tihedamat koostööd ja ma tänan teid selle küsimuse eest,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles