USA lubab viia Korea poolsaarele täiendavat sõjatehnikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA F18 hävitaja Ühendriikide ja Lõuna-Korea ühisõppusel Lõuna-Hiina meres.
USA F18 hävitaja Ühendriikide ja Lõuna-Korea ühisõppusel Lõuna-Hiina meres. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Lõuna-Korea julgeolekunõunik Chung Eui-yong teatas, et USA ja Põhja-Korea vaheliste pingete valguses alustatakse poolsaarele täiendava sõjatehnika paigutamist veel selle aasta jooksul.

USA lubas Põhja-Korea pingete kasvades paigutada Korea poolsaarele täiendavat strateegilist sõjatehnikat. Chung Eui-yongi sõnul võib varustuse toimetamine alata juba käimasoleva aasta jooksul.

«USA on lubanud laiendada Korea poolsaare strateegiliste ühikute rotatsiooni,» vahendab Yonhap Chungi Lõuna-Korea valitsuse ees lausutud sõnu. «Paigutamine algab kõige varemalt juba selle aasta lõpus ning see aitab meil laiendada oma kaitsevõimekust.»

Chung ei täpsustanud, mis tüüpi sõjatehnikat poolsaarele paigutada kavatsetakse. Lõuna-Korea kaitsedebatis viidatakse nii lennukikandjate ja tuumaallveelaevade patrullidele, kui pommide, hävitajate ja raketitõrjesüsteemide paigutamisele.

Pentagon eile arupärimisele ei vastanud.

Plaanid kaitsevõimekust suurendada on ajendatud üha teravamast retoorikast Põhja-Korea ja USA vahel. Lisaks ilmnes sel nädalal teateid Põhja-Korea tegevusest idaranniku sõjalisel kindlustamisel, kuhu Pyongyang on toimetanud lennukeid, kütust ja muud sõjaväevarustust.

Mõned Lõuna-Korea poliitikud on kutsunud üles USAd taktikalisi tuumarelvasid uuesti poolsaarele paigutama, kuid Pentagon on seni sellest keeldunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles