Tuhanded rohingja lapsed otsivad vanemaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmeaastane perest lahutatud Hasina.
Seitsmeaastane perest lahutatud Hasina. Foto: Dominique Faget/AFP/Scanpix

Seitsmeaastane Hasina istus hetkeks maha, et puhata. Ta oli väsinud otsimast humanitaarabiautosid, millele loodavad Bangladeshi põgenenud Birma rohingjad. Kui ta taas püsti tõusis, oli ta üksi ja eksinud – tohutus põgenikelaagris, mille on aktivistide sõnul sihikule võtnud inimkaubitsejad.

Hasina on üks 250 000st või enamastki lapsest, kes on kaotanud sideme perega ja moodustavad Bangladeshi põgenikelaagrite haavatavaima rühma. Kõik nad on ilma jäänud kodust ja teinud läbi pika vaevarikka teekonna. Birma Rakhine’i osariiki räsivas konfliktis on paljud neist kaotanud ühe või mõlemad vanemad või muid pereliikmeid.

Vastsaabunud perekonnad otsivad Bangladeshi põgenikelaagrites varju kõigest käepärasest kokku klopsitud telkides, mis asuvad humanitaarabi jaotuspunktidest kaugel. Seepärast kubiseb laagri kruusatee lastest, kes kannavad raskeid riisikotte, veeämbreid ja presenti telgi ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles