Ukrainas jätkuvad laskemoonalao tulekahju kustutustööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas Vinnõtsja oblastis Kalõnivkas asuva laskemoonalao põleng.
Ukrainas Vinnõtsja oblastis Kalõnivkas asuva laskemoonalao põleng. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Ukrainas Vinnõtsja oblastis Kalõnivkas asuva põlenud laskemoonalao alal oli veel tänagi näha suitsuvinesid, mille kustutamisega tuletõrjujad ja sõjaväelased jätkuvalt tegelevad.

«Sõjaväeosa ja selle ümbruskonna demineerimise ja plahvatusohtlike esemete kahjutukstegemisega on ametis 35 relvajõudude ja eriolukordade teenistuse meeskonda,» edastas Ukraina peastaap.

Kokku tegeleb eriolukorra likvideerimisega 937 sõjaväelast ja 42 tehnikaühikut, sealhulgas seitse tuletõrjetanki ja kaks helikopterit. Kalõnivka linnas asuv suur laskemoonaladu läks põlema teisipäeva õhtul, prokuratuuri sõnul on ilmselt tegu sabotaažiaktiga.

See on sel aastal juba teine intsident Ukraina relvahoidlaga.

Politsei teatel sai põleng alguse kella kümne ajal õhtul. Tulekahju tagajärjel plahvatasid üksteise järel suurtükimürsud. Kahjude ulatusest pole veel ülevaadet, kuid kohaliku meedia andmetel on tegemist ühe suurima laskemoonalaoga riigis.

Sõjaväeprokuratuur teatas eile juurdluse algatamisest seoses võimaliku sabotaažiga sõjaväerajatises.

Esialgsetel andmetel ei saanud keegi surma ja ainult kaks inimest sai kergemaid vigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles