Rootsis Gävle sadamas plahvatas laskemoon, üks inimene sai viga

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gävle sadama satelliidifoto.
Gävle sadama satelliidifoto. Foto: Ekraanitõmmis Google'i kaartidest

Rootsis Gävle sadamas toimus täna laskemoona plahvatus, milles sai üks inimene viga, teatas riiklik ringhääling SVT.

Rootsi kaitsejõud lossisid täna Gävle sadamas seisvat laeva, mis oli varem osalenud sõjaväeõppustel Aurora. SVT teatel ei ole praegu teada, kas plahvatus võis olla seotud mahalaadimisega, vahendas Yle.

Meedikute teatel oksendab plahvatuses näovigastusi saanud inimene verd.

Päästeamet sai juhtunust teate kell 16.08. Lisaks päästjatele saadeti kohale ka kiirabi. Ajaleht Aftonbladet kirjutab, et plahvatus toimus sadama territooriumil asuvas tehases.

Hiljuti toimus Läänemere piirkonnas korraga kolm suurt sõjaväeõppust. NATO õppusel Northern Coast, mis lõppes nädal tagasi, hukkusid Poola mereväelane ja Taani mereväe ohvitser. Täpselt samal ajal toimus ka Venemaa-Valgevene suurõppus Zapad 2017 ning Rootsis lõpeb reedel Aurora.

Eelmisel nädalal teatasid eksperdid, et 29. juunil Gävle sadamas märgatud salapärase veealuse objekti näol oli tegu Rootsi merepiiri rikkunud tundmatu allveelaevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles