Iseseisvuslasi toetavad Vene häkkerid ja propagandakanalid (25)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Venemaal redutaval Edward Snowdenil mingit sidet Katalooniaga pole, on temast viimastel päevadel saanud iseseisvuslaste innukas toetaja.
Kuigi Venemaal redutaval Edward Snowdenil mingit sidet Katalooniaga pole, on temast viimastel päevadel saanud iseseisvuslaste innukas toetaja. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Scanpix

«Hispaania, tundub, et teie metsas on karu,» kirjutas Twitterisse USA politoloog Ian Brenner.

Postituse alla pani Brenner pildi mõõdikust, mis näitas, kes sel hetkel sotsiaalmeedias enim Kataloonia iseseisvust propageerivad: tagaotsitavana Venemaal redutav andmevaras Edward Snowden, Wikileaksi asutaja, Vene propagandakanali RT saatejuht ja tagaotsitavana Ecuadori saatkonnas redutav Julian Assange, Wikileaks ise ja RT ise, ning alles viiendal kohal Šoti iseseisvuspartei juht Nicola Sturgeon.

Eilne El País aga kirjutas, kuidas Guardia Civili küberüksuse poolt suletud illegaalset referendumisaiti on hakanud uuesti üles ehitama Vene häkkerid. Kataloonia referendumi infot on hakatud jagama Venemaal ja Kesk-Aasias asuvate serverite kaudu.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles